De juiste opticien, hoe moet je die vinden?

Sommige mensen hikken er tegenaan, ze willen het niet toegeven, maar op een gegeven moment is het toch onvermijdelijk. Een bezoekje aan de opticien komt er vroeg of laat. Of u nu al jaren een bril draagt, of pas net op zoek gaat naar een opticien, het is belangrijk dat u naar een opticien gaat waar u zich prettig bij voelt. Het zijn immers wel uw ogen, en u wilt daar waarschijnlijk nog wel een tijdje mee vooruit. Goed zicht is belangrijk, het is wel zo veilig als u goed kunt zien, voor uzelf maar ook voor anderen.


Waar komt die gene vandaan?

Soms lijkt het alsof het een taboe is om een bril te dragen. Mensen zeggen dat ze daar nog niet oud genoeg voor zijn, dat ze het nog prima kunnen zien. Waar komt dat vandaan? Tegenwoordig zijn er enorm veel brillen die ontzettend hip zijn, leuke monturen zijn soms zelfs een accessoire bij een outfit. Er zijn zelfs brillen zonder sterkte te koop, voor de mensen die het niet nodig hebben maar wel een hippe bril willen. Waarom zou u er dan moeilijk over doen wanneer u aan de bril moet? Heeft het met ijdelheid te maken? Dat is nergens voor nodig, een goede opticien kan u precies vertellen welke bril goed bij u staat. Ze zijn ervaren in het herkennen van passende brillen bij verschillende gezichten, en als het nodig is kunnen ze zelfs brillen verkopen die wat onopvallender zijn zodat het sommige mensen niet eens op zal vallen dat u een bril draagt.


Wat als u nou echt geen bril wil?

Wanneer u echt geen bril wil, zijn contactlenzen ook een uitstekende oplossing. Contactlenzen zijn er ook in heel veel verschillende soorten en maten, er is altijd wel een contactlens die goed bij uw oog past. Een goede opticien kan ook precies zien welke vorm uw oog heeft, op die manier kan uw opticien bepalen welke lens het beste bij u zou kunnen passen. Er zijn zelfs opticiens die kosteloos verschillende proefsetjes contactlenzen aanbieden zodat u kunt kijken welke het beste bij u passen. Het gaat immers wel om iets wat u op uw oog legt, het is belangrijk dat u daar uitstekend mee ziet en dat ze ook goed zitten. Wanneer u de juiste contactlenzen draagt zult u niet eens merken dat u ze in heeft. Als u er aan het einde van de dag maar wel aan denkt om zee weer uit te doen! En het belangrijkste, een goede opticien geeft uw zicht weer terug.

Benieuwd naar een opticien in Den Haag? Kijk dan eens bij Oogmerk Tundermann.


Delen